კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ამერიკული ხორცის ორცხობილა “მიტლოაფი”

როგორ  მოვამზადოთ ამერიკული ხორცის ორცხობილა “მიტლოაფი”

ავტორი: გიორგი მდივნიშვილი

ამერიკული ხორცის ორცხობილა "მიტლოაფის" მომზადების რეცეპტი.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ნახევარი კილო უცხიმო ძროხის ხორცის ფარში
  • 1საშუალო ზომის ხახვი
  • 1 კბილი ნიორი
  • 1 მწვანე ტკბილი წიწაკა
  • 2 სუფრის კოვზი ვუსტერშირის სოუსი
  • 1 სუფრის კოვზი დანაყული ოხრახუში
  • 200 გრ სუხარი
  • ნახევარი ჭიქა არაჟანი
  • 200 გრ გახეხილი ჩედერი
  • 1 ჩაის კოვზი მარილი
  • შავი პილპილი გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 წვრილად დავჭრათ ხახვი, წიწაკა და ნიორი.
  2. 2 შევწვათ ზეითუნის ზეთში დარბილებამდე. ამავე დროს შევურიოთ ფარში სხვა ინგრიდიენტებთან ერთად.
  3. 3 დავამატოთ გაციებული ბოსტნეული და კარგად მოვურიოთ. დავამარილოთ და წიწაკა მოვაყაროთ.
  4. 4 ფარში გადავდოთ ცხიმ მოსმულ კექსის ფორმაში, ზემოდან წავუსვათ კეტჩუპის თხელი ფენა და შევდგათ გაზქურაში 160 გრადუსზე 45 წუთის განმავლობაში.
  5. 5 ოდნავ გავაციოთ და დავჭრათ თხელ ნაჭრებად.
  6. 6 გარნირად მიდის კარტოფილი მწვანე სალათასთან ან წიწიბურასთან.
  7. 7 მიტლოაფი გემრიელია ცივიც ბუტერბროდზე.