როგორ დავამზადოთ კარტოფილის პიურე ნივრით და ყველით (ალიგო)

კართოფილის პიურის ორიგინალურად დამზადების რეცეპტი, მიყევი ინსტრუქციას და დააგემოვნე კარტოფილის პიურე ნივრით და ყველით (ალიგო). მასალა გათვლილია ორ პრციაზე
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
- კარტოფილი 450 გრ
- ნიორი 2 კბილი, გაწმენდილი და დაჭრილი
- კარაქი 25 გრ
- გახეხილი ყველი, 25 გრ
- მარილი და შავი პილპილი
საფეხურები
- 1 ჩადეთ ნიორი პატარა ქვაბში კარაქით, დატოვეთ ყველაზე დაბალ გაზზე 30 წამით.
- 2 დაჭერით კარტოფილი. ჩადეთ კარტოფილი ორთქლმდენში და ჩაასხით მდუღარე ჩაიდნიდან ქვაბში.
- 3 დადეთ ორთქლმდენი ქვაბზე, დაამარილეთ და დატოვეთ 20-25 წუთით სირბილემდე.
- 4 შემდეგ გადმოდეთ ჯამში (სასურველია თბილში), დააფარეთ პირსახოცი რათ აორთქლი შეითავსოს.
- 5 ათქვიფეთ ელექტრონული მიქსერით კარტოფილი და დაამტეთ კარაქი და ნიორი, შავი პილპილი და ერთი მუჭა გახეხილი ყველი. ააჩქარეთ მიქსერი და განაგრძეთ ყველის მუჭებით დამატება.
გაფრთხილებები
- მასალა გათვლილია ორ პორციაზე.