როგორ დავამზადოთ ქათმის ბულიონი კლეცკებით (A LA SOLFERINO) - rogor.ge

როგორ დავამზადოთ ქათმის ბულიონი კლეცკებით (A LA SOLFERINO)

 

გააცხელეთ ქათმის ბულიონი ან წვნიანი ქვაბში, მიიყვანეთ თითქმის ადუღებამდე.

 

ჯამში გააერთიანეთ მარილი და ფქვილი. გააკეთეთ შუაში ჭა და დაამატეთ გამდნარი კარაქი, კვერცხი და ნაღები. მოზილეთ რბილი, წებოვანი ცომი.

 

გაადნეთ კარაქი ქვაბში სქელი ფსკერით. დაისველეთ წყალში ხელები და დაამრგვალეთ პატარა ბურთულები.

 

დაამტეთ ბურთულები ქვაბში, პერიოდულად დაისველეთ ხელები, რადგან ცომი არ მოგეწეპოთ. შეწვით მანამდე სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს 5 წუთის განმავლობაში, გადააბზრიალეთ ჩანგლის დახმარებით და კოვზის. ამ ცომიდან უნდა გამოვიდეს დაახლოვებით 60 პატარა ბურთულა.

 

გააშრეთ ბურთულები ქაღალდის პირსახოცებზე და დაამატეთ წვნიანში. დაასხით ბულიონი და პირდაპირ მიართვით.