კულინარია

რეცეპტები

როგორ დავამზადოთ ქათმის ბულიონი კლეცკებით (A LA SOLFERINO)

როგორ დავამზადოთ ქათმის ბულიონი კლეცკებით (A LA SOLFERINO)

ავტორი: გიორგი მდივნიშვილი

ქათმის ბულიონი კლეცკებით (A LA SOLFERINO) -ს მომზადების ინსტრუქცია.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ქათმის ბულიონი 1.7 ლიტრი
  • ფქვილი 225 გრ
  • მარილი 1/2 სადილის კოვზი
  • ზეთი 25 გრ + ცოტა შეწვისთვის
  • კვერცხი 2 ცალი ცოტათი ათქვიფეთ
  • სლივკი (ნაღები) 150 მლ

საფეხურები

  1. 1 გააცხელეთ ქათმის ბულიონი ან წვნიანი ქვაბში, მიიყვანეთ თითქმის ადუღებამდე.
  2. 2 ჯამში გააერთიანეთ მარილი და ფქვილი. გააკეთეთ შუაში ჭა და დაამატეთ გამდნარი კარაქი, კვერცხი და ნაღები. მოზილეთ რბილი, წებოვანი ცომი.
  3. 3 გაადნეთ კარაქი ქვაბში სქელი ფსკერით. დაისველეთ წყალში ხელები და დაამრგვალეთ პატარა ბურთულები.
  4. 4 დაამტეთ ბურთულები ქვაბში, პერიოდულად დაისველეთ ხელები, რადგან ცომი არ მოგეწეპოთ. შეწვით მანამდე სანამ ოქროსფერს არ მიიღებს 5 წუთის განმავლობაში, გადააბზრიალეთ ჩანგლის დახმარებით და კოვზის. ამ ცომიდან უნდა გამოვიდეს დაახლოვებით 60 პატარა ბურთულა.
  5. 5 გააშრეთ ბურთულები ქაღალდის პირსახოცებზე და დაამატეთ წვნიანში. დაასხით ბულიონი და პირდაპირ მიართვით.