როგორ მოვამზადოთ ტყემლის ტყლაპი - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ტყემლის ტყლაპი

 

მწიფე ტყემალი მოვხარშოთ, ვადუღოთ 5 წუთი, გადავწუროთ და გავხეხოთ საწურზე. იმ შემთხვევაში, თუ გაციებული მასა შესქელდა, დავუმატოთ თავისივე წვენი იმდენი, რომ მივიღოთ საშუალო სისქის ფაფისებური მასა.

 

ხის ფიცარზე გადავაკრათ ცელოფნის აპკი და მიღებული მასა ხის კოვზით თანაბრად გავანაწილოთ ზედაპირზე 1/5 სმ სისქეზე. გავაშროთ მცხუნვარე მზეზე და პერიოდულად გადავაბრუნოთ სრულ გაშრობამდე.

 

მშრალი ტყლაპის ფირფიტები გადავახვიოთ და შევინახოთ მშრალ ადგილას. იგივე წესით შეიძლება სხვა ხილის ტყლაპის მომზადება ( მაგ: ღოღნაშოს, მსხლის, ქლიავის, ვაშლის ან მაყვლის).

 

სიტკბოს მომატების მიზნით, შეგიძლიათ დაამატოთ ტყლაპს შაქრის ფხვნილი. არომატისთვის ხილის ხარშვის დროს შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტაოდენი კონიაკი.

 

შეიძლება ტყლაპის მასაში მწვანილის, ნივრის, წიწაკის და სუნელების დამატებაც.