კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ მაწვნის დესერტი ატმით

როგორ მოვამზადოთ მაწვნის დესერტი ატმით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • გაწურული მაწონი 1/2 ქილა
  • ატამი 2 ცალი.
  • ნიგოზი 20 გრ.
  • ქიშმიში 20 გრ.
  • შაქარი
  • ვანილი

საფეხურები

  1. 1 მაწვნის გასაწურად გამოიყენეთ მარლის ნაჭერი გადაკეცილი ოთხ ან ხუთ ფენად. ჩაასხით მაწონი მარლაში, შეუკარით პირი და ჩამოკიდეთ რამე ჭურჭლის თავზე. შეგიძლიათ შეიძინოთ გაწურული მაწონი მაღაზიაში.
  2. 2 მაწონს დაამატეთ შაქარი, ვანილი, ქიშმიში, პატარა კუბებად დაჭრილი ატამი და ნიგვზის ლებნები.
  3. 3 გადაიღეთ მაწვნის დესერტი პორციულ ჭურჭელში და მოათავსეთ მაცივარში. ეს დესერტი ინახება 2-3 დგის განმავლობაში.