კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ შაქარლამა

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ფქვილი 2 ჩ.ჭ.
  • ერბო 1 ჩ.ჭ.
  • შაქარი 1 ჩ.ჭ.
  • შაქრის ფხვნილი (პუდრა) 3 ს.კ.
  • დარიჩინი 1 ჩ.კ.
  • კვერცხის გული 1 ცალი.

საფეხურები

  1. 1 ერბო მოათავსეთ თბილ ადგილას დასარბილებლად. დარბილებისთანავე ათქვიფეთ ერბო და შაქარი ერთად. შაქარი კარგად უნდა გაიხსნას. დაამატეთ კვერცხის გული და კიდევ ათქვიფეთ.
  2. 2 შემდეგ დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ცომი. ცომისგან გააკეთეთ ნავისებური ფორმის შაქარლამები და მოათავსეთ ცხელ ღუმელში, 180 გრადუს ტემპერატურაზე, დაახლოებით 20 წუთის განმავლობაში.
  3. 3 შაქარლამა გამოიღეთ, გააცივეთ და მოაყარეთ ერთმანეთში შერეული შაქრის ფხვნილი და დარიჩინი.

გაფრთხილებები

  • შქარის ფხვნილი არ მოაყაროთ ცხელ შაქარლამას რადგან ის დადნება და არ გამოჩდება.