კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ თათარა

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ბადაგი 2 ლ.
  • ფქვილი 400 გრ.
  • ნიგოზი 50 გრ.

საფეხურები

  1. 1 ბადაგი არის დუღილის შედეგად მიღებული გასქელებული ყურძნის წვენი. ცხელი ბადაგი შეგიძლიათ ჩაასხათ ხუფიან ჭურჭელში და შეინახოთ თბილ ადგილას.
  2. 2 თათარას ან ფელამუშის მოსამზადებლათ, გაცერით ფქვილი. გახსენით ფქვილი ბადაგით ისე, რომ არ ჰქონდეს კოშტები. ადუღეთ თათარა დაბალ ცეცხლზე მასის გასქელებამდე.
  3. 3 თათარა ჩამოასხით თეფშებზე და მოათავსეთ მაცივარში. მომზადებული თათარა მორთეთ ნიგვზის ლებნებით.

გაფრთხილებები

  • გაითვალისცინეთ, რომ თათარას მასა სქელდება გაციებისას.
  • თუ გამოიყენებთ სიმინდის ფქვილს მიიღებთ ფელამუშს.