კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ნამცხვარი თხილით და თაფლით

როგორ მოვამზადოთ ნამცხვარი თხილით და თაფლით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • მარგარინი 125 გრ.
  • შაქრის ფხვნილი ცომისთვის 85 გრ.
  • კვერცხის გული 1 ცალი.
  • ფქვილი 185 გრ.
  • შაქარი კარამელისთვის 125 გრ.
  • ნაღები 75 გრ.
  • თაფლი 50 გრ.
  • თხილი 65 გრ.
  • კარაქი 30 გრ.

საფეხურები

  1. 1 პირველ რიგში, უნდა მოამზადოთ ცომი კალათებისთვის. ამისათვის დაარბილეთ ოთახის ტემპერატურაზე მარგარინი ან კარაქი, დაუმატეთ შაქრის ფხვნილი, ფქვილი და მოზილეთ რბილი ცომი.
  2. 2 ცომი მოათევსეთ მაცივაში. საერთოდ, ფხვიერი ცომი უნდა გააჩეროთ მაცივარში გაცივებამდე.
  3. 3 გამოაცხვეთ კალათები ღუმელში 180 გრადუს ტემპერატურაზე. კალათები გააცივეთ.
  4. 4 ამასობაში, მოამზადეთ კარამელი თხილით. ამისთვის ტაფაზე მოათავსეთ შაქარი და კარაქი. მუდმივათ ურიეთ. შაქარი, რომ დადნება დაამატეთ ნაღები, თაფლი და კარგად მოურიეთ. ბოლოს დაამატეთ კანგაცლილი, მოხალული და დაჭრილი თხილი. სანამ კარამელი თბილია ჩაასხით ის კალათებში.