კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბატკნის ხორცი კომშით

როგორ მოვამზადოთ ბატკნის ხორცი კომშით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ბატკნის ხორცი 500 გრ.
  • საშუალო ზომის კომში 3 ცალი.
  • ხახვი 100 გრ.
  • პრასი 100 გრ.
  • ნიორი 2 კბილი.
  • შაქარი 1 ჩ.კ.
  • დარიჩინი 1/3 ჩ.კ.
  • ღვინო 50 მლ.ლ.
  • ნედლი ქინძი 30 გრ.
  • კარაქი 20 გრ.
  • ზეთი 20 გრ.
  • მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 ბატკნის ხორცი მოათავსეთ ქვაბში, დაასხით ღვინო და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე.
  2. 2 ცალკე ტაფაში ჩაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი, პრასი და მოხრაკეთ ზეთში და კარაქში. დაამატეთ კანგაცლილი კომშის თხელი ნაჭრები. ხახვი, პრასი და კომში დაუმატეთ ბატკნის ხორცს და ამზადეთ ხორცის დარბილებამდე.
  3. 3 ბოლოს დაამატეთ, დაჭრილი ქინძი, გახეხილი ნიორი, შაქარი, მარილი, წიწაკა და დარიჩინი.
  4. 4 დაახურეთ თავსახური და ამზადეთ 5 წუთის განმავლობაში. კომშის მაგივრად ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ვაშლი.