კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ მოხრაკული ცხვრის ხორცი ნიგვზით

როგორ მოვამზადოთ მოხრაკული ცხვრის ხორცი ნიგვზით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • მსუქანი ცხვრის ხორცი 500 გრ.
  • ხახვი 300 გრ.
  • დაფნის ფოთოლი 1 ცალი.
  • ძმარი 1/2 ს.კ.
  • ნიორი 1 კბილი.
  • ნიგოზი 200 გრ.
  • ქინძი 30 გრ.
  • ხმელი ქინძი 1/2 ჩ.კ.
  • უხო სუნელი 1/2 ჩ.კ.
  • წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 ცხვრის ხორცი ნაჭრებად დაჭერით, გარეცხეთ, ჩაყარეთ ქვაბში, დაუმატეთ დაჭრილი ხახვი, დაფნის ფოთოლი და მოშუშეთ. შუშვის დროს ხორცი გამოყოფს წვენს, რომელიც ცალკე ჭურჭელში ჩაასხით, მოშუშულ ხორცს 1-2 სუფრის კოვზი ძმარი დაამატეთ.
  2. 2 დანაყული ან გახეხილი ნიორი, დაჭრილი ქინძი, წითელი წიწაკა, ხმელი ქინძი და უცხო სუნელი ცალკე ჭურჭელში ჩასხმულ ხორცის წვენს აურიეთ.
  3. 3 ნიგოზი და მარილი აურიეთ და დაუმატეთ აღნიშნულ მასას, მოათავსეთ მოხრაკულ ხორცში, აურიეთ და 5-10 წთ შუშეთ.
  4. 4 ამ კერძს წვენი თითქმის არ აქვს, მას ხორცი შეიწოვს შუშვის დროს. გააკონტროლეთ ხორცის სირბილე.

გაფრთხილებები

  • ნუ დაამატებთ ხორცს ნაზვს თუ ის არის მაგარი. ამ შემთხვევაში დაამატეთ გადადუღებული წყალი და დაელოდეთ ხორცის მომზადებას. სასურველია, ხორცის დარბილებისთანავე დაამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი.