კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ შილაფლავი ბატკნის ხორცით

როგორ მოვამზადოთ შილაფლავი ბატკნის ხორცით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • დუმა 50 გრ.
  • ბატკნის ხორცი 300 გრ.
  • ბრინჯი 1 ჩ.ჭ.
  • ხახვი 150 გრ.
  • ზაფრანა 1 ჩ.კ.
  • ძირა 1 ს.კ.
  • შავი პილპილი გემოვნებით.
  • თეთრი მშრალი ღვინო 50 მლ.ლ.
  • მარილი გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 დუმა დაკეპეთ წვრილად და მოათავსეთ გაცხელებულ ქვაბში. დუმის ნაჭრები შებრაწეთ ოქროსფრამდე და დაამატეთ წვრილად დაკეპილი ხახვი. ხახვის მოშუშვისთანავე დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ბატკნის ხორცის რბილობი და შუშეთ 5-7 წუთის განმავლობაში.
  2. 2 შემდეგ დააყარეთ ზაფრანა და დაასხით თეთრი მშრალი ღვინო. შუშეთ 7-8 წუთის განმავლობაში, დააყარეთ ბრინჯი, შუშეთ 3-4 წუთის განმავლობაში და დაამატეთ ორ ნახევარი ჩაის ჭიქა გადადუღებული წყალი.
  3. 3 დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ შილაფლავი დახურული თავსახურის ქვეშ. შიგადაშიგ შეამოწმეთ წყლის ოდენობა ქვაბში და მოურიეთ შილაფლავს.
  4. 4 ბრინჯის მომზადებისთანავე დაამატეთ ძირა და მარილი გემოვნებით.
  5. 5 შილაფლავის მასა არ უნდა იყოს ძალიან თხელი.

გაფრთხილებები

  • გაითვალისწინეთ, რომ გაციებისას შილაფლავი სქელდება.