როგორ მოვამზადოთ შილაფლავი ბატკნის ხორცით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ შილაფლავი ბატკნის ხორცით

 

დუმა დაკეპეთ წვრილად და მოათავსეთ გაცხელებულ ქვაბში. დუმის ნაჭრები შებრაწეთ ოქროსფრამდე და დაამატეთ წვრილად დაკეპილი ხახვი. ხახვის მოშუშვისთანავე დაამატეთ წვრილად დაჭრილი ბატკნის ხორცის რბილობი და შუშეთ 5-7 წუთის განმავლობაში.

 

შემდეგ დააყარეთ ზაფრანა და დაასხით თეთრი მშრალი ღვინო. შუშეთ 7-8 წუთის განმავლობაში, დააყარეთ ბრინჯი, შუშეთ 3-4 წუთის განმავლობაში და დაამატეთ ორ ნახევარი ჩაის ჭიქა გადადუღებული წყალი.

 

დაუწიეთ ცეცხლს და ხარშეთ შილაფლავი დახურული თავსახურის ქვეშ. შიგადაშიგ შეამოწმეთ წყლის ოდენობა ქვაბში და მოურიეთ შილაფლავს.

 

ბრინჯის მომზადებისთანავე დაამატეთ ძირა და მარილი გემოვნებით.

 

შილაფლავის მასა არ უნდა იყოს ძალიან თხელი.