კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ხბოს ხორცი წითელ ღვინოში

როგორ მოვამზადოთ ხბოს ხორცი წითელ ღვინოში

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ხბოს ხორცი 50 გრ.
  • ხახვი 100 გრ.
  • ნიორი 2 კბილი.
  • კარაქი 50 გრ.
  • ზეთი 20 გრ.
  • ფქვილი 20 გრ.
  • წითელი ღვინო 300 მლლ.
  • დაფნის ფოთოლი 1 ცალი.

საფეხურები

  1. 1 ღრმა ტაფაში გააცხელეთ კარაქი, ზეთი და მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ხახვი. ხახვის მოშუშვისთანავე მოაყარეთ ფქვილი, კარგად მოურიეთ და დაამატეთ პატარა ნაჭრებად დაჭრილი ხბოს ხორცი.
  2. 2 შემდეგ დაამატეთ ღვინო და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე. ღვინის რაოდენობა უნდა განახევრდეს. შემდეგ დაამატეთ გახეხილი ნიორი, მიხაკ-დარიჩინი, ხმელი ქინძი, მარილი და პილპილი გემოვნებით.
  3. 3 ხორცის მომზადებისთანავე გადმოდგით ტაფა. ხორცი გადმოიღეთ თეფშზე და მოასხით საწურში გადაწურული წვენი. კერძს შეგიძლიათ მოაყაროთ ცოცხალი ქინძი.