კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ მინდვრის წითელი ლობიო ნიახურით, პრასით და ხახვით

როგორ მოვამზადოთ მინდვრის წითელი ლობიო ნიახურით, პრასით და ხახვით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • წითელი ლობიო 500 გრ.
  • ხახვი 3 საშუალო თავი
  • პრასი 100 გრ.
  • ნიახური 20 გრ.
  • ნიორი 4 კბილი.
  • ზეთი 80 მლლ.
  • ქინძი 25 გრ.
  • კოწახური 3 ს.კ.
  • ტომატ-პასტა 1 ს.კ.
  • მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 მინდვრის წითელი ლობიო ჩვეულებრივი წესით მოხარშეთ. მომზადებამდე ჩაალბეთ წყალში ერთი ღამის განმავლობაში.
  2. 2 ხახვი და პრასი წვრილად დაჭერით და მოშუშეთ ზეთიან ტაფაზე. მოშუშვის შუა პროცესში დაამატეთ ტომატ-პასტა. სასურველია ტომატ-პასტა წინასწარ გახსნათ ცოტაოდენ გადადუღებულ წყალში. ხახვი, პრასი და ტომატ-პასტა დაამატეთ ლობიოს. მწვანილები და ნიორი წვრილად დაჭერით და დაამატეთ ლობიოს.
  3. 3 უწიპწო მშრალი კოწახური ჩაალბეთ წყალში, გააჩერეთ რამოდენიმე წუთის განმავლობაში გაფუებამდე. შემდეგ გადაწურეთ და დაამატეთ ლობიოს.
  4. 4 ბოლოს შეკმაზეთ კერძი მარილით და წითელი წიწაკით.
  5. 5 ლობიო დაასხით თეფშზე და მორთეთ კოწახურით და ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვით.