კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ამოლესილი წითელი ლობიო

როგორ მოვამზადოთ ამოლესილი წითელი ლობიო

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • წითელი ლობიო 500 გრ.
  • ქინძი 20 გრ.
  • ხახვი 150 გრ.
  • ნიორი 3 კბილი.
  • ქონდარი 5-8 გრ.
  • ოხრახუში 10 გრ.
  • მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
  • ტყლაპი 50 გრ.
  • კვაწარახი 1 ს.კ.
  • თხილი, მოხალული კანგაცლილი 100 გრ.

საფეხურები

  1. 1 ლობიო ჩვეულებრივი წესით მოხარშეთ, თუ წყალი დააკლდა დაუმატეთ მხოლოდ ადუღებული.
  2. 2 მოხარშულ ლობიოში ჩაყარეთ მარილი, დანაყული ნიორი, წიწაკა, წვრილად დაჭრილი ხახვი, ქინძი, ოხრახუში, ქონდარი, დაამატეთ ტყლაპი ან კვაწარახი, წამოადუღეთ და კარგად ამოზილეთ.
  3. 3 ბოლოს ზევიდან მოაყარეთ სქლად დატეხილი თხილი და ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი.