კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბატკნის წვნიანი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ბატკნის ხორცი 300 გრ.
  • ხახვი 150 გრ.
  • ტარხუნა 1 კონა.
  • პიტნა 1 კონა.
  • ქინძი 1 კონა.
  • ზაფრანა 5 გრ.
  • ღვინო 150 მლლ.
  • ნიორი 4 კბილი.
  • კარაქი 50 გრ.
  • დაფნა 1 ფოთოლი.
  • ფქვილი 15 გრ.
  • წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 ბატკნის ხორცი გავრეცხოთ, დავჭრათ წვრილ ნაჭრებად და მოვხრაკოთ კარაქთან ერთად საშუალო ზომის ქვაბში 5 წთ და მუდმივად ვურიოთ, რომ არ მიიწვას.
  2. 2 დავამატოთ წვრილად დაჭრილი ხახვი და მოვშუშოთ, მოვაყაროთ ფქვილი და მოვურიოთ. დავამატოთ ღვინო და ვხარშოთ 10 წთ. დავამატოთ 100 მლლ წყალი და ვადუღოთ მზადყოფნამდე, საჭიროებისამებრ დავამატოთ ბულიონი ან ადუღებული წყალი.
  3. 3 ბოლოს ჩავყაროთ მწვანილი, ნიორი, დაფნა, ზაფრანა, წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.