კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ სოკოს წვნიანი "სტროგანოვი"

როგორ მოვამზადოთ სოკოს წვნიანი "სტროგანოვი"

ავტორი: გიორგი მდივნიშვილი

გემრიელი სოკოს წვნიანი მშვენიერი შეხამებაა სოკოს, სიმინდის და გაროხის, რომლებიც ვარდებიან ხრაშუნა პურში. თუ თქვენ თქვენივე გაკეთებულ პურს მოიხმართ კერძი უგემრიელესი გამოვა.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • დაჭრილი შამპინიონი 450 გრ
  • კარაქი 25 გრ
  • სიმინდი 100 გრ
  • გაროხი 100 გრ
  • სოკოს წვნიანის სუნელის 2 შეკვრა
  • რძე 600 მილილიტრი
  • მდუღარე წყალი 300 მილილიტრი
  • 4 ხრაშუნა ბულკი ან ერთი პური
  • შავი პილპილი

საფეხურები

  1. 1 გავაცხელოთ გაზქურა 200გრადუსამდე.
  2. 2 რამოდენიმე წუთის განმავლობაში ქვაბში მოვხრაკოთ სოკო.
  3. 3 დავამატოთ დარჩენილი ბოსტნეული.
  4. 4 დავამატოთ სპეციები რძეში და ადუღებულ წყალში.
  5. 5 დავამატოთ შავი პილპილი და ვხარშოთ 10 წუთის განმავლობაში.
  6. 6 პურიდან გამოვიღოთ გული და შევბრაწოთ ხრაშუნობამდე "გახუხეთ".
  7. 7 დავდოთ პური ღრმა თეფშზე და ჩავასხათ სუპი.

გაფრთხილებები

  • ზემოთ მოყვანილი მასალა გათვლილია 4 პორციაზე