როგორ მოვამზადოთ სოკოს წვნიანი "სტროგანოვი"

გემრიელი სოკოს წვნიანი მშვენიერი შეხამებაა სოკოს, სიმინდის და გაროხის, რომლებიც ვარდებიან ხრაშუნა პურში. თუ თქვენ თქვენივე გაკეთებულ პურს მოიხმართ კერძი უგემრიელესი გამოვა.
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
- დაჭრილი შამპინიონი 450 გრ
- კარაქი 25 გრ
- სიმინდი 100 გრ
- გაროხი 100 გრ
- სოკოს წვნიანის სუნელის 2 შეკვრა
- რძე 600 მილილიტრი
- მდუღარე წყალი 300 მილილიტრი
- 4 ხრაშუნა ბულკი ან ერთი პური
- შავი პილპილი
საფეხურები
- 1 გავაცხელოთ გაზქურა 200გრადუსამდე.
- 2 რამოდენიმე წუთის განმავლობაში ქვაბში მოვხრაკოთ სოკო.
- 3 დავამატოთ დარჩენილი ბოსტნეული.
- 4 დავამატოთ სპეციები რძეში და ადუღებულ წყალში.
- 5 დავამატოთ შავი პილპილი და ვხარშოთ 10 წუთის განმავლობაში.
- 6 პურიდან გამოვიღოთ გული და შევბრაწოთ ხრაშუნობამდე "გახუხეთ".
- 7 დავდოთ პური ღრმა თეფშზე და ჩავასხათ სუპი.
გაფრთხილებები
- ზემოთ მოყვანილი მასალა გათვლილია 4 პორციაზე