კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ხინკალი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • საქონლის ხორცი 250 გრ.
  • ღორის ხორცი 250 გრ.
  • ხახვი 150 გრ.
  • ქინძი 20 გრ.
  • ფქვილი 1 კგ.
  • მარილი გემოვნებით
  • მწვანე წიწაკა 1 ცალი.
  • ნიორი 2 კბ.

საფეხურები

  1. 1 მოზილეთ ცომი. ხინკლის ცომი არ უნდა იყოს ძალიან მკვრივი, ანუ ის საჭიროებს დიდხანს ზელვას.
  2. 2 შიგთავსისთვის გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში ხორცი, ხახვი, ნიორი, ქინძი, მწვანე წიწაკა, დაამატეთ მარილი გემოვნებით. ფარშს დაამატეთ დაახლოებით 1 ჩაის ჭიქა გადადუღებული წყალი, რათა შიგთავსი იყოს წვნიანი. ასევე სასურველია ხორცი გააჩეროთ მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობში.
  3. 3 ცომი გააბრტყელეთ რაც შეიძლება თხლად. ხორცი მოათავსეთ ცომის ცენტრში და შეახვიეთ ის. ხინკლის ''კუჭი'' მოაცალეთ. კუჭების ცომი შეგიძლიათ ხელახლა გამოიყენოთ ხინკლის ცომისთვის.
  4. 4 ხინკალი მოხარშეთ მარილიან, ადუღებულ წყალში.
  5. 5 ხინკლების ამტივტივების შემდეგ ადუღეთ ის კიდევ სამი წუთის განმავლობაში და ამოღების წინ დაასხით ცივი წყალი. ამ შემთხვევაში ხინკალი არ მიეწეპება ერთმანეთს თეფშზე და ცომი გამოვა პრიალა.

გაფრთხილებები

  • არ გირჩევთ დაიწყოთ ხინკლის მოზადება დიდი დიამეტრის ცომით. გაიწაფეთ ხელი პატარა ხინკლების შეხვევით. ხინკლის ცომის დიამეტრი უნდა იყოს დაახლოებით 13-15 სანტიმეტრი.