კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ხბოს მწვადი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ხბოს რბილი ხორცი 500 გრ.
  • ლავაში 2 ცალი.
  • მინერალური წყალი 0.5 ლ.
  • ხახვი 100 გრ.
  • ნიორი 20 გრ.
  • ხმელი რეჰანი გემოვნებით
  • დაფნა 1 ფოთოლი
  • მარილი და ჭითელი წიწაკა გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 ხბოს ხორცი დჭერით პატარა ნაჭრებად, მოათავსეთ ჯამში და მოასხით მინერალური წყალი. გააჩერეთ ერთი საათის განმავლობაში. მინერალური წყალი არბილებს ნებისმიერი სახეობის ხორცს.
  2. 2 შემდეგ გადაწურეთ მინერალური წყალი და მოაყარეთ ხბოს ნაჭრებს მარილი, დაფშვნილი დაფნის ფოთოლი, ხმელი რეჰანი, ხახვი, გახეხილი ნიორი და წითელი წიწაკა გემოვნებით.
  3. 3 გააჩერეთ ხორცის მარინადი მაცივარში 20 წუთის განმავლობაში.
  4. 4 ხორცის ნაჭრები ააცვით შამფურზე და შეწვით. დააწყვეთ მწვადი ლავაშზე, მოაყარეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და ხმელი რეჰანი.
  5. 5 (შეგიძლიათ გააფორმოთ დაჭრილი ბულგარულით.)