კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ მწვანე ლობიო ცივად

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • მწვანე ლობიო 500 გრ.
  • ხახვი 100 გრ.
  • ნიორი 2 კბილი.
  • ქინძი 25 გრ.
  • რეჰანი 10 გრ.
  • შაშკვლავი 5 გრ.
  • ხმელი ქონდარი 3 გრ.
  • უცხო სუნელი 3 გრ.
  • ძმარი 1 ს.კ
  • ზაფრანა 3 გრ.
  • ზეთი 40 მლლ.
  • მარილი და მწვანე წიწაკა გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 ლიბიო გაარჩიეთ და მოხარშეთ. მოხარშვისთანავე გადაწურეთ და გააცივეთ.
  2. 2 ტაფაზე მოშუშეთ ზეთში ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი. დაამატეთ გახეხილი ნიორი და ხმელი სუნელები.
  3. 3 ხახვი, ნიორი და სუნელები შეურიეთ ლობიოს, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი და მწვანე წიწაკა.
  4. 4 ბოლოს შეკმაზეთ კერძი ძმრით და მარილით.