როგორ მოვამზადოთ ჩაქაფული - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ჩაქაფული

 

იმისათვის, რომ თქვენი ჩაქაფული მოხერხებული იყოს მისართმევად, ეცადეთ გამოიყენოთ ბატკნის ან ხბოს რბილი ხორცი. იმ შემთხვევაში თუ თქვენ გამოიყენებთ ძვლიან ხორცს, ეცადეთ გააცალოთ ძვლები კერძის მომზადების შემდეგ.

 

ჩაქაფულის მოცემული ვერსია სულაც არ ნიშნავს, რომ ის არ უნდა მომზადდეს ტრადიციულად ან კახურად. უბრალოდ, ჩვენ გთავაზობთ კერძის საინტერესო ვარიანტს.

 

ხბოს ან ბატკნის ხორცი გარეცხეთ და დაჭერით თქვენთვის სასურველ ნაჭრებად.

 

მწვანე ხახვი, მწვანილები, მწვანე წიწაკა და ნიორი დაჭერით წვრილ ნაჭრებად.

 

ტყემალი გარეცხეთ და მოაცილეთ ყუნწები.

 

მოათავსეთ ყველა ინგრედიენტი ქვაბში და დაასხით თეთრი ღვინო.

 

დადგით დაბალ ცეცხლზე ღია ქვაბში. წამოდუღებისთანავე დაახურეთ თავსახური.

 

ხორცის მოხარშვისთანავე დაამატეთ დაფნა და მარილი გემოვნებით.

 

კერძი შეიძლება მომზადებულად ჩაითვალოს, მაგრამ ჩვენ გთავაზობთ შემდეგ მოქმედებას.

 

ჩაქაფული გადაწურეთ და გადაიღეთ ცალკე ჭურჭელზე ხორცი და მწვანე მასა. ცალკე ტაფაზე მოათავსეთ კარაქი და დაასხით ჩაქაფულის წვენი. ადუღეთ შესქელებამდე.

 

შემდეგ დაამატეთ ცოტაოდენი ტარხუნის გარჩეული ფოთლები, მწვანე ხახვის ძირები, დაჭრილი ოდნავ ირიბად და ორ სანტიმეტრ სიგრძეზე, ოდნავ გახეხილი ნიორი და მარილი.

 

მიღებული სოუსის ნაწილი დაასხით თეფშზე, შუაში მოათავსეთ ხორცის ნაჭრები და მწვანე მასა. შეგიძლიათ სცადოთ მწვანე და ჩვეულებრივი ხახვის შეხამება.