კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ მწვანე ტყემალი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • მწვანე ტყემალი 1 კგ.
  • ცოცხალი ქინძი 200 გრ.
  • კამა ან ცერეცო 100 გრ.
  • ომბალო 25 გრ.
  • ნიორი 5 ან 6 კბილი
  • ცოცხალი მწვანე წიწაკა გემოვნებით
  • მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით
  • შაქარი გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 მწვანე ტყემალი გარეცხეთ, დაასხით გადაგუღებული წყალი და დადგით საშუალო ცეცხლზე. წამოდუღებისთანავე გადადგით და შეაგრილეთ ქვაბი.
  2. 2 გამოიღეთ ტყემალი და გახეხეთ თუშფალანგში. ნიორი, მწვანილები და წიწაკა დანაყეთ და დაამატეთ გახეხილი ტყემლის მასას. მარილი და დაღერღილი წითელი წიწაკა დაამატეთ გემოვნებით.
  3. 3 საწებლის სიმჟავის გასანეიტრალებლად დაამატეთ შაქარი.
  4. 4 იმ შემთხვევში თუ ტყემალი არის მჟავე, გირჩევთ გამოუცვალოთ პირველი ანადუღარი წყალი.