კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ შემწვარი სულგუნი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • სულგუნი 300 გრ.
  • კვერცხი 1-2 ცალი.
  • ფქვილი ან საფანელი 40 გრ.
  • ზეთი 40 მლლ.

საფეხურები

  1. 1 1 ან 1.2 კილოგრამიანი სულგუნის თავი გაჭერით ორხად და მერე თითოეული ნაჭერი გაჭერით შუაზე.
  2. 2 დაჭრილი ნაჭერი ამოავლეთ ათქვეფილ კვერცხში და მხოლოდ მერე ფქვილში ან საფანელში.
  3. 3 სასურველია მოათავსოთ სულგუნის ნაჭერი მაცივარში 10 - 15 წუთის განმავლობაში გარსის გასამაგრებლად.
  4. 4 სულგუნის ნაჭერი შეწვით გაცხელებულ ზეთში. ეცადეთ ჯერ გადაატაროთ ცხელ ზეთში გვერდები და მერე შეწვათ თითოეული მხარე.