კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ სოკოს კროკეტები

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ქამა სოკო 8 ცალი
  • ყველი 80 გრ.
  • კამა 5 გრ.
  • კვერცხი 2 ცალი.
  • საფანელი 60 გრ.
  • მარილი და პილპილი გემოვნებით
  • ზეთი 200 მლლ.
  • ნიორი 1 ან 2 კბილი.

საფეხურები

  1. 1 სოკო უნდა გარეცხოთ. შემდეგ დააცალკევეთ სოკოს ქუდები და ფეხები. სოკოს ფეხები დაჭერით რაც შეიძლება წვრილად და მოშუშეთ ნიორთან ერთად ზეთში.
  2. 2 თუ ზეთი მოგივიდათ ზედმეტი, აუცილებლად გადაწურეთ ის.
  3. 3 მოშუშული სოკო გააცივეთ, გადაურიეთ გახეხილი ყველი, პილპილი, მარილი და დაჭრილი კამა.
  4. 4 მიღებული მასა მოათავსეთ სოკოს ქუდებში და კარგად ჩატკეპნეთ.
  5. 5 დატენილი სოკოს ქუდები ამოავლეთ ათქვეფილ კვერცხში და შემდგომ საფანელში. ამოვლებული სოკო მოათავსეთ მაცივარში 15-20 წუთის განმავლობაში. გაიმეორეთ ამოვლების პროცედურა( კვერცხი-საფანელი).
  6. 6 სოკო შეწვით გაცხელებულ ზეთში. ზეთის ტემპერატურა არ უნდა იყოს მაღალი, რადგან სოკო მომზადდეს შიგნიდან.