კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ კალმახი ნუშით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • კალმახი 2 ცალი
  • კარაქი 80 გრ.
  • ზეთი 20 გრ.
  • სიმინდის ფქვილი 2-3 ს.კ
  • ხახვი 50 გრ.
  • ნიორი 1 კბილი.
  • ბაჰარი 1 მარცვალი.
  • უცხო სუნელი 1/3 ჩ.კ.
  • ლიმნის წვენი 1/2 ჩ.კ.
  • ნუში 10 გრ.
  • მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 კალმახი გამოშიგნეთ, გარეცხეთ, ამოავლეთ სიმინდის ფქვილში და შეწვით ზეთისა და კარაქის რაოდენობის ნახევარში.
  2. 2 შემწვარი კალმახი გადაიღეთ ცალკე ჭურჭელზე.
  3. 3 თუ ტაფა მნიშვნელოვნად დაისვარა, გადაწურეთ ცხიმი, გარეცხეთ ტაფა, ან გამოიყენეთ სხვა, დაამატეთ კარაქის დარჩენილი რაოდენობა და დადგით საშუალო ცეცხლზე.
  4. 4 ტაფაზე მოშუშეთ ხახვი, ნიორი, დაამატეთ კანგაცლილი და დაჭრილი ნუში. დაუმატეთ ლიმნის წვენი, უცხო სუნელი, ბაჰარი, მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით.
  5. 5 გააჩერეთ ცეცხლზე 3-4 წუთი, მოათავსეთ ნუშის სოუსში შემწვარი კალმახი, დაახურეთ თავსახური და ამზადეთ ორი სამი წუთის განმავლობაში.
  6. 6 კალმახი გადაიღეთ თეფშზე და ზევიდან მოასხით ნუშის სოუსი.
  7. 7 შეგახსენებთ, რომ ნუშის კანის მოსაცილებლად საჭიროა მისი გაჩერება ადუღებულ წყალში და შემდეგ ცივი წყლის გადავლება.