კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ გლინტვეინი

ავტორი: მაკი მაკი

ღვინო ჩვენი საყვარელი სასმელია, მაგრამ შემოდგომითა და ზამთრით, მისგან მომზადებული ცხელი და არომატული გლინტვეინი საუკეთესო საშუალებაა ცივი საღამოების დასათბობად. ამ რეცეპტით თქვენ ჯადოსნური არომატით გაჟღინთავთ ბინას, მყუდროებასა და სითბოში ცხელი გლინტვეინით დაძლევთ სიცივითა და წვიმით მოგვრილ სევდას და მოწყენილობას. ეს უგემრიელესი გლინტვეინი შემოდგომისა და ზამთრის სუსხიან ღამეს გულის სიღრმემდე გაგათბობთ ყველას!
გამოდის 12 ჭიქა გლინტვეინი;
დრო მოსამზადებლად: 1 საათი და 20 წუთი.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 2 ცალი ფორთოხალი
  • 2 x 750მლ წითელი ღვინო
  • 750მლ თეთრი ღვინო
  • 1 ცალი 7სმ სიგრძის ახალი კოჭა(ჯანჯაფილი)
  • 3 ჩხირი დარიჩინი
  • 1/2 ჩაის კოვზი დაფქული მიხაკი
  • 1/3 ჭიქა (60გ) ყავისფერი შაქარი, უფრო მეტი -გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 მოამზადეთ ფორთოხალი



    ბასრი დანით ან ბოსტნეულის სათლელით ფორთოხალს ფრთხილად მოაცილეთ კანი ზოლებად. შემდეგ დიდ და ღრმაძირიან ქვაბში ჩაწურეთ მათი წვენი.
  2. 2 ღვინო



    იმავე ქვაბში ჩაასხით წითელი და თეთრი ღვინო. შემდეგ ჩაუმატეთ ფორთოხლის კანის ზოლები, გათლილი და თხლად დაჭრილი კოჭა, დარიჩინის ჩხირები, მიხაკი და ყავისფერი შაქარი. მოურიეთ შაქრის გასალღობად.
  3. 3 ხარშვა



    ქვაბს დააფარეთ თავსახური და გააცხელეთ საშუალო ცეცხლზე, ოღონდ არ აადუღოთ! დაუწიეთ ცეცხლს და დაბალ ტემპერატურაზე გააჩერეთ ქვაბი 1 საათით, რომ კარგად შეზავდეს ღვინო. უფრო მეტი სიტკბოებისთვის შეგიძლიათ გემოვნებით ჩაუმატოთ ყავისფერი შაქარი. ბოლოს გადაწურეთ და გადაანაწილეთ ჭიქებში. მიირთვით ცხლად, დატკბით და გათბით!