კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ლოქო ქინძმარში

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ლოქო 400 გრ.
  • ქინძი 40 გრ.
  • დაფნის ფოთოლი 1 ც.
  • ნიორი 2 კბილი
  • ბაჰარი 5 მარცვალი
  • ძმარი 2 ს.კ.
  • ლიმნის წვენი 1 ჩ.კ
  • გადადუღებული წყალი 1.5 ჩ.ჭ.
  • წითელი წიწაკა და მარილი გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 ლოქო დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. რომ შეინარჩუნოთ ლოქოს არომატული გემო, მოხარშეთ ის მარინადში.
  2. 2 მარინადი წარმოადგენს წყლის და მარილის ნახარშს რომელსაც ემატება ნიორი, გაფრცქვნილი ხახვის მთლიანი ან ორად გაყოფილი თვი, ბაჰარი და დაფნა.
  3. 3 ჩვენს შემთხვევაში აიღეთ ერთი ლიტრი წყალი, სამი სუფრის კოვზი მარილი, ერთი დაფნის ფოთოლი და ოთხი ან ხუთი მარცვალი ბაჰარი. მარინადი წამოადუღეთ, მოათავსეთ მასში თევზის ნაჭრები.'
  4. 4 თევზი მოიხარშება დაახლოებით 5 წუთში. მოხარშული თევზი გამოიღეთ ცალკე ჭურჭელზე და გააციეთ.
  5. 5 გადადუღებულ ცივ წყალს დაამატეთ გახეხილი ნიორი, დაჭრილი ქინძი, ძმარი, ლიმნის წვენი, მარილი და წიწაკა გემოვნებით.
  6. 6 თუ სოუსი გამოდგა მჟავე დაამატეთ ცოტაოდენი შაქარი. მიღებულ სოუსში ჩააწყვეთ თევზი.