როგორ მოვამზადოთ ლოქო ქინძმარში - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ლოქო ქინძმარში

 

ლოქო დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად. რომ შეინარჩუნოთ ლოქოს არომატული გემო, მოხარშეთ ის მარინადში.

 

მარინადი წარმოადგენს წყლის და მარილის ნახარშს რომელსაც ემატება ნიორი, გაფრცქვნილი ხახვის მთლიანი ან ორად გაყოფილი თვი, ბაჰარი და დაფნა.

 

ჩვენს შემთხვევაში აიღეთ ერთი ლიტრი წყალი, სამი სუფრის კოვზი მარილი, ერთი დაფნის ფოთოლი და ოთხი ან ხუთი მარცვალი ბაჰარი. მარინადი წამოადუღეთ, მოათავსეთ მასში თევზის ნაჭრები.
'

 

თევზი მოიხარშება დაახლოებით 5 წუთში. მოხარშული თევზი გამოიღეთ ცალკე ჭურჭელზე და გააციეთ.

 

გადადუღებულ ცივ წყალს დაამატეთ გახეხილი ნიორი, დაჭრილი ქინძი, ძმარი, ლიმნის წვენი, მარილი და წიწაკა გემოვნებით.

 

თუ სოუსი გამოდგა მჟავე დაამატეთ ცოტაოდენი შაქარი. მიღებულ სოუსში ჩააწყვეთ თევზი.