როგორ მოვამზადოთ კალმახი ტარხუნით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ კალმახი ტარხუნით

 

კალმახი გამოშიგნეთ და გარეცხეთ.

 

ტარხუნას დააცალეთ ფოთლები და მხოლოდ ის გამოიყენეთ ამ კერძში.

 

პირველ რიგში ტაფაზე გაალღვეთ კარაქი, დაამატეთ ლიმონის წვენი.

 

როგორც კი ღვინო ამოშრება ერთ მესამემდე, მოათავსეთ ტაფაზე დიდ ნაჭრებად დაჭრილი კალმახი, მოაყარეთ მარილი, წითელი წიწაკა და ტარხუნის ფოთლები.

 

ტაფას დაახურეთ თავსახური და საშუალო ცეცხლზე ამზადეთ 15 წუთის განმავლობაში.

 

ამ კერძში შესაძლებელია ხმელი ტარხუნის გამოყენება.

 

თევზის ნაჭრები გადაიღეთ თეფშზე და ზევიდან მოასხით ტაფიდან გადაწურული წვენი.