კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ კალმახი ტარხუნით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • კალმახი 500 ან 600 გრ.
  • კარაქი 100 გრ.
  • ტარხუნა 30 გრ.
  • ლიმნის წვენი 1 ჩ.კ.
  • დაღერღილი წითელი წიწაკა გემოვნებით
  • მარილი ემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 კალმახი გამოშიგნეთ და გარეცხეთ.
  2. 2 ტარხუნას დააცალეთ ფოთლები და მხოლოდ ის გამოიყენეთ ამ კერძში.
  3. 3 პირველ რიგში ტაფაზე გაალღვეთ კარაქი, დაამატეთ ლიმონის წვენი.
  4. 4 როგორც კი ღვინო ამოშრება ერთ მესამემდე, მოათავსეთ ტაფაზე დიდ ნაჭრებად დაჭრილი კალმახი, მოაყარეთ მარილი, წითელი წიწაკა და ტარხუნის ფოთლები.
  5. 5 ტაფას დაახურეთ თავსახური და საშუალო ცეცხლზე ამზადეთ 15 წუთის განმავლობაში.
  6. 6 ამ კერძში შესაძლებელია ხმელი ტარხუნის გამოყენება.
  7. 7 თევზის ნაჭრები გადაიღეთ თეფშზე და ზევიდან მოასხით ტაფიდან გადაწურული წვენი.