როგორ მოვამზადოთ აჯაფსანდალი ბადრიჯნით და ყველით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ აჯაფსანდალი ბადრიჯნით და ყველით

 

ბადრიჯანი გარეცხეთ და დაჭერით რგოლებად. ოდნავ შებრაწეთ ზეთში. ბადრიჯნის რგოლები გადაიღეთ ცალკე ჭურჭელში.

 

იმავე ტაფაში ჩაყარეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და რამოდენიმე წუთში ორივე ფერის ბულგარული ( შეგიძლიათ გამოიყენოთ მხოლოს მწვანე ბულგარული.)

 

ორივე იგრედიენტის მოშუშვისთანავე დაამატეთ გახეხილი პომიდორი.

 

რომ არ იყოთ დამოკიდებული კარტოფილის ხარისხზე, მოხარშეთ კუბებად დაჭრილი კარტოფილი ცალკე და შეურიეთ ის ბადრიჯნის, ხახვის, ბულგარულის და პომიდვრის მასას.

 

კარტოფილი არ უნდა ჩაიხარშოს,

 

შემდეგ დაამატეთ ნიორი და მწვანილები.

 

ბადრიჯნის სანაცვლოდ შესაძლებელია ყაბაყის გამოყენება. ყაბაყის აჯაფსანდალი გამოდის უფრო ნაზი.

 

მომზადებული აჯაფსანდალი გადაიღეთ თეფშზე და ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი.