კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ აჯაფსანდალი ბადრიჯნით და ყველით

როგორ მოვამზადოთ აჯაფსანდალი ბადრიჯნით და ყველით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ბადრიჯანი 500 გრ.
  • წითელი ბულგარული წიწაკა 60 გრ.
  • მწვანე ბულგარული წიწაკა 60 გრ.
  • პომიდორი 200 გრ.
  • ხახვი 150 გრ.
  • ნიორი 15 გრ.
  • კარტოფილი 150 გრ.
  • ზეთი 70 გრ.
  • ქინძი 20 გრ.
  • რეჰანი 10 გრ.
  • ნიახური 10 გრ.
  • ყველი, სულგუნი 100 გრ.

საფეხურები

  1. 1 ბადრიჯანი გარეცხეთ და დაჭერით რგოლებად. ოდნავ შებრაწეთ ზეთში. ბადრიჯნის რგოლები გადაიღეთ ცალკე ჭურჭელში.
  2. 2 იმავე ტაფაში ჩაყარეთ ალყა-ალყა დაჭრილი ხახვი და რამოდენიმე წუთში ორივე ფერის ბულგარული ( შეგიძლიათ გამოიყენოთ მხოლოს მწვანე ბულგარული.)
  3. 3 ორივე იგრედიენტის მოშუშვისთანავე დაამატეთ გახეხილი პომიდორი.
  4. 4 რომ არ იყოთ დამოკიდებული კარტოფილის ხარისხზე, მოხარშეთ კუბებად დაჭრილი კარტოფილი ცალკე და შეურიეთ ის ბადრიჯნის, ხახვის, ბულგარულის და პომიდვრის მასას.
  5. 5 კარტოფილი არ უნდა ჩაიხარშოს,
  6. 6 შემდეგ დაამატეთ ნიორი და მწვანილები.
  7. 7 ბადრიჯნის სანაცვლოდ შესაძლებელია ყაბაყის გამოყენება. ყაბაყის აჯაფსანდალი გამოდის უფრო ნაზი.
  8. 8 მომზადებული აჯაფსანდალი გადაიღეთ თეფშზე და ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ყველი.