კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ისპანახის სალათი ყველით და თხილით

როგორ მოვამზადოთ ისპანახის სალათი ყველით და თხილით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ისპანახი 500 გრ.
  • მწვანე ხახვი 80 გრ.
  • ნიორი 2 კბილი.
  • მაწონი 60 მლ.ლ.
  • ქინძი 10 გრ.
  • კამა 10 გრ.
  • სულგუნი 100 გრ.
  • თხილი 50 გრ.
  • მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით
  • ზეთი 30 მილილიტრი

საფეხურები

  1. 1 ისპანახი გარეცხეთ და მოწალეთ ადუღებულ წყალში.
  2. 2 მოწალული ისპანახი გადაწურეთ და დაჭერით საშუალო ზომის ნაჭრებად, მსუბუქად მოშუშეთ ზეთში, დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილები და მარილი.
  3. 3 გაცივებულ ისპანახს შეურიეთ გახეხილი სულგუნის მოცემული რაოდენობის სამი მეოთხედი.
  4. 4 მაწონში შეურიეთ გახეხილი ნიორი და დაღერღილი წითელი წიწაკა. მაწვნის მასა შეურიეთ ისპანახს.
  5. 5 ისპანახის სალათი მოათავსეთ თეფშზე, მოაყარეთ დარჩენილი ყველის რაოდენობა და მოხალული, კანგაცლილი და სქლად დაჭრილი თხილი.