კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ხბოს ხორცის ცივი შეჭამანდი

როგორ მოვამზადოთ ხბოს ხორცის ცივი შეჭამანდი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ხბოს ხორცი 500 გრ.
  • ხახვი 100 გრ.
  • მწვანე წიწაკა 1 ც.
  • წითელი ბულგარული წიწაკა 80 გრ.
  • ნიორი 40 გრ.
  • ძმარი 2 ს.კ.
  • ახალი ქინძი 20 გრ.
  • მაყვალი (წვენი) 100 გრ.

საფეხურები

  1. 1 ხბოს ხორცი მოხარშეთ და დაჭერით წვრილ ნაჭრებად. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხბოს კანჭი.
  2. 2 დაჭრილ ხბოს ხორცს დაამატეთ, წვრილად დაჭრილი ხახვი, ნიორი, წითელი ბულგარული, მწვანე წიწაკა, ახალი ქინძი, მაყვალი, მარილი გემოვნებით და დაასხით ძმარი.
  3. 3 კარგად მოურიეთ ერთმანეთში და მოათავსეთ კერძი მაცივარში გასაციებლად.