როგორ მოვამზადოთ დასალევი იოგურტი სახლის პირობებში
მაღაზიებში ჭარბობს იოგურტები, რომლებიც სავსეა ქიმიური დანამატებით, ხშირად მომხმრებლებს უჭირთ მათი ნატურალურისგან გარჩევა. სახლის პრობებში არის შესაძლებელი ნატურალური იოგურტის დამზადება სულ რაღაც 24 საათში.
თქვენ დაგჭირდებათ რძე, რომლის ცხიმიანობაც არ უნდა ჭარბობდეს 3%. გაითვალისწინეთ, რომ ის უნდა იყოს ახალი, გამოყენების წინ კი აუცილებლად შეათბილეთ ცოტა. რძის ტემპერატურა არ უნდა ჭარბობდეს ოთახისას. ასეთ დროს ბიფიდო ბაქტერიები უფრო ადვილად განვითარდებიან, ეს კი ნიშნავს, რომ თქვენი იოგურტი დამზადდება უფრო მალე, ხოლო მისი ხარისხი იქნება მაღალი.