როგორ ვიკვებოთ სწორად გასტრიტის დროს
გასტრიტის დროს, როცა სახეზე გვაქვს დაბალი მჟავიანობა, საჭიროა ვიკვებოთ ისეთი პროდუქტებით, რომლებიც ხელს უწყობს კუჭის წვენის გამოყოფას. ხოლო იმ შემთხვევაში კი როცა მჟავიანობა მომატებულია, პირიქით, აუცილებელია რაციონიდან ამოვიღოთ ასეთი პროდუქტების რომლებიც კუჭის წვენის გამოყოფას უწყობს ხელს. ასევე არსებობს რიგი საკვები პროდუქტებისა, რომლეთა მიღებაც გასტირის ორივე სახეობის დროს არის შესაძლებელი.
ფაფების მიღება რეკომენდირებულია ყველასათვის, ვისაც აქვს რაიმე ტიპის პრობლემა კუჭთან დაკავშრებით. განსაკუთრებით სასარგებლოა წიწიბურისა და შვრიის ფაფები, ასევე ცნობილი როგორც "ჰერკულესი". მათი მომზადება შეიძლება როგორ წყლით, ასევე რძით. გასტირიტის დროს სასურველია ფაფა იხარშებოდეს შედარებით დიდი ხნის მანძილზე. არ იყიდოთ და არ მიიღოთ ისეთი ფაფები რომლებიც უცებ მზადდება ადუღებული წყლის დასხმით, მათთან არანაირი დადებით ეფექტი არ რის მოცემული დაავადების დროს.