როგორ მოვამზადოთ ისპანახის სალათი ლორით და შებოლილი სულგუნით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ისპანახის სალათი ლორით და შებოლილი სულგუნით

 

ამ სალათისთვის აირჩიეთ ქორფა ისპანახი. ისპანახი გარეცხეთ, მოაცალეთ ძირები და მოათავსეთ საწურზე გასაშრობად.

 

მწვანე ხახვი, ქინძი და მწვანე წიწაკა წვრილად დაჭერით.

 

თუ აარჩევთ რაჭულ ლორს, საჭიროა მოხარშოთ და ხარშვის დროს ორი-სამჯერ გამოუცვალოთ წყალი. მოხარშული ლორი გააცივეთ და დაჭერით გრძელ და თხელ ნაჭრებად.

 

სოუსისთვის დაასხით ძმარი ჭურჭელზე, დაამატეთ მდოგვი, მარილი და შაქარი, მოურიეთ კარგად, ბოლოს დაამატეთ ზეთი და კვლავ მოურიეთ.

 

ზეთი არ ათქვიფოთ დიდხანს, რათა არ მიიღოთ ემულსიის კონსინსტეცია.

 

შეგიძლიათ სოუსში გამოიყენით ლიმნის წვენი, დაახლოებით ერთი ჩაის კოვზის ოდენობით.

 

თუ სოუსი გამოგივიდათ მჟავე, დაამატეთ შაქარი ან თაფლი, რაც კარგად ანეიტრალებს სიმჟავეს.

 

სოუსის მომზადების შემდეგ, შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, დაასხით სოუსი და მსუბუქად მოურიეთ.

 

სალათა მოათავსეთ თეფშზე და დააყარეთ სქლად გახეხილი შებოლილი სულგუნი.

 

სალათის გასაფორმებლად ყველის გარკვეული რაოდენობა დაჭერით თხელ და დიდ ნაჭრებად.