როგორ მოვამზადოთ წითელი ლობიოს ბურთულები - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ წითელი ლობიოს ბურთულები

 

ლობიო მოვხარშოთ. ნახარში გადავასხათ ცალკე ჭურჭელში.

 

ლობიოს დავამატოთ წვრილად დაჭრილი, ზეთში მოშუშული ხახვი და ნიორი. შემდეგ სუნელები, მწვანილი, მარილი და პილპილი გემოვნებით, გატარებული ან დანაყული ნიგოზი და ვადუღოთ 5 წუთის განმავლობაში.

 

მომზადებული ლობიო კარგად დავჭყლიტოთ და გავაციოთ. გაცივებული მასისგან გავაკეთოთ ლობიოს გუნდები და მოვათავსოთ ის მაცივარში ერთი საათის განმავლობაში.

 

ამასობაში მოვამზადოთ სოუსი ლობიოს გუნდებისთვის.

 

მოვშუშოთ ზეთში წვრილად დაჭრილი ხახვი და ნიორი, დავამატოთ სუნელები, ძმარი, მარილი, გატარებული ნიგოზი, ლობიოს ნახარში და ვხარშოთ 4-5 წუთის განმავლობაში.

 

სოუსი გავაციოთ და შიგ ჩავაწყოთ ლობიოს ბურთულები.

 

კერძი უნდა მიირთვათ ცივად.