კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ კომბოსტოს რულეტი ნიგვზით

როგორ მოვამზადოთ კომბოსტოს რულეტი ნიგვზით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • კომბოსტოს დიდი ფურცელი (4ც)
  • ნიგოზი 150 გრ.
  • ნიორი 2 კბილი
  • ძმარი 20 გრ.
  • ხმელი ქინძი 5 გრ.
  • უცხო სუნელი 20 გრ.
  • ყვითელი ყვავილი 5 გრ.
  • სტაფილო 60 გრ.
  • მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 კომბოსტოს ფურცლები მოწალეთ, გადაიღეთ საწურზე და გააციეთ.
  2. 2 ნიგოზი გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანის წვრილ ბადეში. მოზილეთ მანამ, სანამ ნიგოზი არ გამოუშვებს ზეთს.
  3. 3 იმისთვის, რომ ზეთი გამოუვიდეს ადვილად, შეურიეთ ცოტა გადადუღებული წყალი, ნიორი და მარილი. ზეთი გადაიღეთ ცალკე ჭურჭელში.
  4. 4 ნიგოზში შეურიეთ სუნელები და მომზადებული მასა თანაბრად გადაანაწილეთ კომბოსტოს ფურცლებზე და წაუსვით.
  5. 5 თითოეულ კომბოსტოს ფურცელზე, მოათავსეთ მოხარშული სტაფილოს გრძლად დაჭრილი ნაჭრები.
  6. 6 კომბოსტოს ფურცლები გადაახვიეთ რულეტად, შეახვიეთ ალუმინის ქაღალდში ან სამზარეულოს ცელოფნის აპკში და 1 სთ. მოათავსეთ მაცივარში.
  7. 7 შემდეგ იგი უნდა დაიჭრას ბასრი დანით დიაგონალზე. რულეტს ასევე მოასხით ნიგვზის ზეთი.