კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ისპანახის ფხალი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ისპანახი 1 კგ.
  • ნიგოზი 100 გრ.
  • ნიორი 2 კბილი
  • ძმარი 1 ჩ.კ.
  • ხმელი ქინძი 5 გრ.
  • უცხო სუნელი 5 გრ.
  • ყვითელი ყვავილი 5 გრ.
  • ცოცხალი ქინძი 30 გრ.
  • მარილი და წითელი წიწაკა გემოვნებით
  • 1 საშუალო ბროწეული

საფეხურები

  1. 1 ისპანახი გავრეცხოთ. თუ ძირები უხეშია, მოვაცალოთ, ჩავყაროთ ადუღებულ წყალში და ვხარშოთ დაახლოებით 5 წთ. მომზადებამდე.
  2. 2 გადმოვიღოთ საწურზე და გავაგრილოთ.
  3. 3 კარგად გავწუროთ, წვრილად დავკეპოთ, ან გავატაროთ ხორცის საკეპ მანქანაში. ნიგოზიც გავატაროთ ხორცის საკეპი მანქანის წვრილ ბადეში, შევურიოთ ნიორი, სუნელები, ძმარი, წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
  4. 4 წვრილად დავჭრათ ქინძი და გადავურიოთ ისპანახისა და ნიგვზის მასაში.
  5. 5 მომზადებული მასიდან გავაკეთოთ პატარა ბურთულები და გავუკეთოდ ჩაღრმავება, რომელშიც მოვათავსოთ ბროწეულის მარცვლები.