კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ პრასის ბუდეები ნიგვზით

როგორ მოვამზადოთ პრასის ბუდეები ნიგვზით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • პრასი 500 გრ.
  • ნიგოზი 100 გრ.
  • ხმელი ქინძი 5 გრ.
  • უცხო სუნელი 10 გრ.
  • ყვითელი ყვავილი 10 გრ.
  • წითელი წიწაკა გემოვნებით
  • ძმარი 1 ჩ.კ.
  • ნიორი 3 კბილი
  • მარილი გემოვნებით
  • ბროწეული 1 ცალი პატარა ზომის

საფეხურები

  1. 1 გარეცხეთ პრასი. პრასის ფოთლების ძირში, როგორც წესი, გროვდება მიწა.
  2. 2 იმისთვის, რომ პრასი კარგად გაირეცხოს, გამდინარე წყალში დასერეთ ის ჯვარისებრ თეთრი ნაწილიდან დაბოლოებების მიმართულებით.
  3. 3 მოათავსეთ მთლიანად ადუღებულ წყალში და მოხარშეთ კარგად.
  4. 4 მოხარშული პრასი გადაიღეთ საწურზე და გააცივეთ.
  5. 5 შემდეგ დაძენძეთ სიგრძეში.
  6. 6 ნიგოზი გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში, დაამატეთ სანელებლები და გახეხილი ან დანაყული ნიორი. კარგად გადაზილეთ ნიგვზის მასა, დაამატეთ ძმარი და ცოტაოდენი გადადუღებული წყალი.
  7. 7 ნიგვზის შეკაზმული მასა გადაუსვით პრასს, შეახვიეთ ის სპირალისებურად და მიეცით ბუდეების ფორმა.
  8. 8 და ბოლოს პრასის ბუდეებში მოათავსეთ ბროწეულის მარცვლები.