კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბაჟე

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ნიგოზი 100 გრ.
  • 2.5 ჭიქა გადადუღებული წყალი
  • ხმელი ქინძი 1/2 ჩ.კ.
  • ნიორი 3 ან 4 კბილი
  • წითელი წიწაკა გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 ნიგოზი გავატაროთ ხორცის საკეპ მანქანაში. ნიგოზს დავუმატოთ მცირეოდენი მარილი და ერთი სუფრის კოვზი გადადუღებული წყალი. ვზილოთ ნიგვზის მასა ზეთის გამოხდამდე.
  2. 2 ზეთი გადავიღოთ ცალკე ჭურჭელში.
  3. 3 ნიგოზი, სანელებლები და ნიორი მოვათავსოთ ჭურჭელში და დავაბლენდეროთ. დავამატოთ მარილი და წითელი წიწაკა.
  4. 4 თუ ნიგვზის სოუსი არ გამოვიდა ერთგვაროვანი მასის, გაატარეთ ის საცერში.
  5. 5 ბაჟე მოათავსეთ საწებლის ჭურჭელში და მოასხით ზედ რამდენიმე წვეთი ნივზის ზეთი.
  6. 6 ბაჟე შეგიძლიათ მოასხათ თევზს, ქათამს ან ღომს.