კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯანი პომიდვრით

როგორ მოვამზადოთ ბადრიჯანი პომიდვრით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ბადრიჯანი 500 გრ.
  • პომიდორი 300 გრ.
  • ხახვი 200 გრ.
  • ნიორი 20 გრ.
  • ქინძი 20 გრ.
  • რეჰანი 15 გრ.
  • მწვანე ან წითელი წიწაკა გემოვნებით
  • მარილი გემოვნებით
  • ზეთი 100 გრ.

საფეხურები

  1. 1 ბადრიჯანი გარეცხეთ და დაჭერით რგოლებად. პომიდორს გააცალეთ კანი და დაჭერით მრგვალ სქელ ნაჭრებად. ხახვი დაჭერით ალყა-ალყა. ნიორი, წიწაკა და მწვანილები დაჭერით წვრილად.
  2. 2 პირველ რიგში, შეწვით ბადრიჯანი ზეთიან ტაფაზე და მომზადებისთანავე გადაიტანეთ ის ცალკე ჭურჭელზე.
  3. 3 იმავე ტაფაში მოშუშეთ ხახვი, პომიდორი და ასევე გადაიტანეთ ცალკე ჭურჭელზე.
  4. 4 შემდეგ, მოათავსეთ ტაფაზე ფენა ბადრიჯანი, მოაყარეთ დაჭრილი ნიორი, მწვანილები, წიწაკა, მოშუშული პომიდორი და ხახვი. შემდეგი ფენები დაალაგეთ იმავე თანმიმდევრობით.
  5. 5 თავდახურული ტაფა მოათავსეთ საშუალო ცეცხლზე და ამზადეთ 5- 6 წუთის განმავლლობაში.
  6. 6 ბადრიჯანი პომიდვრით მოათავსეთ თეფშზე და მოაყარეთ ზევიდან ცოტაოდენი დაჭრილი ხახვი, მწვანილები და წიწაკა.
  7. 7 მოცემული კერძი შეგიძლიათ მიირთვათ თბილ ან ცივ მდგომარეობაში.