როგორ მოვამზადოთ ყაბაყის წვნიანი ყველით - rogor.ge

როგორ მოვამზადოთ ყაბაყის წვნიანი ყველით

ყაბაყი გათალეთ, დაჭერით კუბებად და დადგით მოსახარშად. წყალი უნდა ფარავდეს ყაბაყს ორ თითზე. შუა ხარშვაში დაამატეთ ნიორი და უხო სუნელი.

ყაბაყის მოხარშვისთანავე, გადმოდგით ქვაბი, ოდნავ გააგრილეთ და დააბლენდერეთ. შეგიძლიათ დაჭყლიტოთ კარტოფილის საჭყლეტით.

თუ წვნიანი გამოვიდა ზედმეტად სქელი, გაათხელეთ ის გადადუღებული წყლით.

დაჭყლეტილი ან დაბლენდერებული ყაბაყი დადგით დაბალ ცეცხლზე, დაამატეთ კარაქი, მარილი და პილპილი გემოვნებით. გაცხელებისთანავე ჩაყარეთ წვნიანში გახეხილი ორნაირი ყველი, მუდმივად ურიეთ სამი ოთხი წუთის განმავლობაში.