კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ყაბაყის წვნიანი ყველით

როგორ მოვამზადოთ ყაბაყის წვნიანი ყველით

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ყაბაყი 500 ან 600 გრ.
  • ნიორი 1 კბილი
  • უცხო სუნელი 3 გრ.
  • შებოლილი სულგუნი 40 გრ.
  • იმერული ყველი 100 გრ.
  • კარაქი 50 გრ.
  • მარილი,პილპილი გემოვნებით

საფეხურები

  1. 1 ყაბაყი გათალეთ, დაჭერით კუბებად და დადგით მოსახარშად. წყალი უნდა ფარავდეს ყაბაყს ორ თითზე. შუა ხარშვაში დაამატეთ ნიორი და უხო სუნელი.
  2. 2 ყაბაყის მოხარშვისთანავე, გადმოდგით ქვაბი, ოდნავ გააგრილეთ და დააბლენდერეთ. შეგიძლიათ დაჭყლიტოთ კარტოფილის საჭყლეტით.
  3. 3 თუ წვნიანი გამოვიდა ზედმეტად სქელი, გაათხელეთ ის გადადუღებული წყლით.
  4. 4 დაჭყლეტილი ან დაბლენდერებული ყაბაყი დადგით დაბალ ცეცხლზე, დაამატეთ კარაქი, მარილი და პილპილი გემოვნებით. გაცხელებისთანავე ჩაყარეთ წვნიანში გახეხილი ორნაირი ყველი, მუდმივად ურიეთ სამი ოთხი წუთის განმავლობაში.

გაფრთხილებები

  • ყაბაყის წვნიანი არ უნდა ადუღდეს. ეს კერძი შეგიძლიათ მიირთვათ ცივად