
ნამცხვარი "ლოკოკინა" საკმაოდ პოპულარულია. იგი გამოირჩევა მსუბუქი და სასიამოვნო გემოთი, ამასთან იგი საკმაოდ მსუყეა თუ მას მიირთმევთ ცხელ მდგომარეობაში.
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
- 60 გრ. კარაქი
- 3 ს.კ. ნეკერჩხლის სიროფი
- 2 ჩ.კ. დარიჩინი
- 1 პაკეტი შაქრიანი ვანილი
- 150 გრ. შაქარის პუდრა
- 100 გრ. ნაღები
- 100 გრ. დაჭრილი ნუში
- 1 შეკვრა ფენოვანი ცომი
- 270 გრ. ფენოვანი ცომი
საფეხურები
- 1 გაადნთ კარაქი. შეათბეთ ნაღები 2 ს.კ. კარაქთან და 2 ს.კ. ნეკერჩხლის სიროფთან ერთად. დაუმატეთ ნუში და დარიჩინი.
- 2 ცომი გააბრტყელეთ და წაუსვით 1 ს.კ. კარაქი, ზემოდან გაანაწილეთ ნუშიანი მასა, სიგრძეზე გადაახვიეთ და შედეთ საყინულეში 10 წთ. ღუმელი გააცხელეთ 200C-მდე, საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი და დადეთ ფირფიტა.
- 3 გახვეულ ცომს წაუსვით დარჩენილი კარაქი, დაჭერით 16 ნაჭრად და დააწყვეთ ფირფიტაზე. აცხვეთ ღუმელში 15-20 წთ. შაქრის პუდრა გახსენით დარჩენილ ნეკერჩხლის სიროფში და წაუსვით ლოკოკინებს.