კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ნამცხვარი "ლოკოკინა"

როგორ მოვამზადოთ ნამცხვარი "ლოკოკინა"

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ნამცხვარი "ლოკოკინა" საკმაოდ პოპულარულია. იგი გამოირჩევა მსუბუქი და სასიამოვნო გემოთი, ამასთან იგი საკმაოდ მსუყეა თუ მას მიირთმევთ ცხელ მდგომარეობაში.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 60 გრ. კარაქი
  • 3 ს.კ. ნეკერჩხლის სიროფი
  • 2 ჩ.კ. დარიჩინი
  • 1 პაკეტი შაქრიანი ვანილი
  • 150 გრ. შაქარის პუდრა
  • 100 გრ. ნაღები
  • 100 გრ. დაჭრილი ნუში
  • 1 შეკვრა ფენოვანი ცომი
  • 270 გრ. ფენოვანი ცომი

საფეხურები

  1. 1 გაადნთ კარაქი. შეათბეთ ნაღები 2 ს.კ. კარაქთან და 2 ს.კ. ნეკერჩხლის სიროფთან ერთად. დაუმატეთ ნუში და დარიჩინი.
  2. 2 ცომი გააბრტყელეთ და წაუსვით 1 ს.კ. კარაქი, ზემოდან გაანაწილეთ ნუშიანი მასა, სიგრძეზე გადაახვიეთ და შედეთ საყინულეში 10 წთ. ღუმელი გააცხელეთ 200C-მდე, საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი და დადეთ ფირფიტა.
  3. 3 გახვეულ ცომს წაუსვით დარჩენილი კარაქი, დაჭერით 16 ნაჭრად და დააწყვეთ ფირფიტაზე. აცხვეთ ღუმელში 15-20 წთ. შაქრის პუდრა გახსენით დარჩენილ ნეკერჩხლის სიროფში და წაუსვით ლოკოკინებს.