კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ სოკოს წვნიანი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • ქამა ან ნებისმიერი სხვა სახეობის სოკო 500 გრ.
  • ხახვი 150 გრ.
  • სტაფილო 100 გრ.
  • მწვანე წიწაკა 10 გრ.
  • ქინძი 15 გრ.
  • ნიახური 10 გრ.
  • პიტნა 5 გრ.
  • ტარხუნა 10 გრ.
  • ნიორი 10 გრ.
  • თეთრი მშრალი ღვინო 60 მლლ.
  • ფქვილი 10 გრ.
  • კარაქი 80 გრ.

საფეხურები

  1. 1 ხახვი გაარჩიეთ, გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით. სტაფილო გათალეთ და გახეხეთ. სოკო გარეცხეთ და დაჭერით საშუალო ნაჭრებად. მწვანილები, ნიორი და მწვანე წიწაკა დაჭერით წვრილად.
  2. 2 სქელ ძირიან ქვაბში ან ღრმა ტაფაში გაადნეთ კარაქი. ცხელ კარაქში ჩაყარეთ დაჭრილი ხახვი, გახეხილი სტაფილო, ჩაყარეთ ქვაბში და მოთუშეთ.
  3. 3 შემდეგ ჩაასხით ღვინო. ღვინის აორთქლების თანავე დაამატეთ ფქვილი, მოშუშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში და დაამატეთ სოკო.
  4. 4 შემდეგ დაამატეთ გადადუღებული წყალი. სოკოს მომზადებისთანავე დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი, მწვანე წიწაკა და მარილი გემოვნებით.

გაფრთხილებები

  • თუ არ გაგაჩნიათ ცოცხალი ტარხუნა და პიტნა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხმელი. ამ შემთხვევაში გამოიყენეთ მეტი რაოდენობა ქინძი და ნიახური.