კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ჟოლოს ნამცხვარი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ინსტრუქცია ჟოლოს ნამცხვრის მომზადებაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 3 ც. კვერცხი
  • 50 გრ. წვრილად დაფქული ნუში
  • 50 გრ. ფქვილი
  • 2 ს.კ. ჟოლოს სიროფით
  • 100 გრ. თეთრი შოკოლადი
  • 1 მწ. ლიმონმჟავა
  • 40 გრ. კარაქი
  • 150 გრ. შაქარი
  • 500 გრ. ჟოლო
  • 100 გრ. არაჟანი

საფეხურები

  1. 1 თანდათან შეურიეთ 50 გრ. შაქარი. დარჩენილი შაქარი შეურიეთ კვერცხის გულს. დაუმატეთ ერთმანეთში არეული ნუში და ფხვნილი. შეურიეთ ათქვეფილი ცილა და გამდნარი კარაქი. ჩაასხით ცომი ფორმაში ღუმელი გააცხელეთ 200 C-მდე, და აცხეთ 30 წთ., გამოიღეთ და გააგრილეთ.
  2. 2 გადმოაბრუნეთ ფორმა, ამოიღეთ ნამცხვარი და გაჭერით სიგანეზე ორ ფენად ნაღები და ლიმონმჟავა ათქვიფეთ გამაგრებამდე. ნაღებს თანდათან შეურიეთ ჟოლოიანი მასა. ქვედა ფენაზე გაანაწილეთ ჟოლოს კრემი, მოაყარეთ 100 გრ.
  3. 3 ჟოლო და დაადეთ ზედა ფენა. მოაყარეთ შაქრის პუდრა და შუაში მოაყარეთ ჟოლო გულის ფომრაზე. სუფრაზე მიტანამდე ნამცხვარი მაცივარში შეინახეთ. სისწრაფისთვის გამოგადგებათ: 300 გრ. ჟოლო 2 ს.კ. ჟოლოს 62 სიროფთან ერთად აქციეთ ფაფისებრ მასად. შეურიეთ შოკოლადის კრემი. გულის ფორმის ნამხვცარი შუაზე გაჭერით, ქვედა ფირფიტას წაუსვით კრემი, დააფარეთ მეორე ფირფიტა და მთელი ზედაპირი კრემით დაგარეთ. მორთეთ ნამცხვარი ვარდისფერი მარცი პანის პატარა გულებით.