კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ხაჭოს ნამცხვარი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ინსტრუქცია ხაჭოს ნამცხვრის მომზადებაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 1 გკ. უცხიმო ხაჭო
  • 123 გრ. კარაქი ან მარგანინი
  • 1 პაკეტი შაქრიანი ვანილი
  • 4 ს.კ. მანანის ბურღული
  • 1/2 პაკეტი ცომის საფხვიერებელი
  • 4 ც. კვერცხი
  • 150 გრ. შაქარი
  • 1 მწ. მარილი
  • 1 ც. ლიმონი
  • 125 გრ. ქიშმიში

საფეხურები

  1. 1 ხაჭო გაწურეთ. გაადნეთ კარაქი ან მარგანინი. ღუმელი გააცხელეთ 200 C-მდე. ფორმას წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ დაფხვნილი ორცხობილა. კვერცხის ცილა და გული გააცალკევეთ. ცილა ათქვიფთ გამაგრებამდე. კვერცხის გული შეურიეთ გამდნარ კარქს. დაუმატეთ შაქარი, 1 მწ. მარილი, შაქრიანი ვანილი, მანანის ბურღული, ცომის საფხვიერებელი და ქიშმიში.
  2. 2 გარეცხეთ ლიმონი, გახეხეთ კანი და გამოწურეთ წვენი. ლიმონის ცედრა და წვენი შეურიეთ ცომს. დაუმატეთ გაწურული ხაჭო და კარგა მოურიეთ. შურიეთ ათქვეფილი ცილა, ჩაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ.
  3. 3 გარეცხეთ ლიმონი, გახეხეთ კანი და გამოწურეთ წვენი. ლიმონის ცედრა და წვენი შეურიეთ ცომს. დაუმატეთ გაწურული ხაჭო და კარგა მოურიეთ. შურიეთ ათქვეფილი ცილა, ჩაასხით ცომი ფორმაში და აცხვეთ 1 სთ. გააგრილეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. შეგიძლიათ ნამცხვარს ჯერ ცოტაოდენი გამდნარი კარაქი წაუსვათ , ხოლო შემდეგ შაქარი მოაყაროთ. ნამცხვარი ცომს ძალიან უხდება წვრილად დაჭრილი ნუში.