კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ ალუბლის ნამცხვარი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ალუბლის ნამცხვარი გამოირჩევა მსუბუქი და სასიამოვნო გემოთი, ამასთან იგი საკმაოდ მსუყეა. ალუბლის ნამცხვარი იმით არის გამორჩეული, რომ მარტივად მზადდება და ამასთან ძალიან ეფექტურად გამოიყურება.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 800 გრ. მჟავე ალუბალი
  • 1 ს.კ. ალუბლის ნაყენი
  • 100 გრ. ნახევრად მწარე შოკოლადი
  • 1 ს.კ. შოკოლადის პუდრა
  • 100 გრ. დაფქვული თხილი
  • 4 ც. კვერცხი
  • 200 გრ. კარაქი
  • 1 მწ. მარილი
  • 180 გრ. შაქარი
  • 100 გრ. ფქვილი
  • 1 ს.კ. შაქრის პუდრა მოსართავად ცხიმი ფორმისათვის

საფეხურები

  1. 1 გარეცხეთ ალუბალი და გამოაცალეთ კურკა. ღუმელი გააცხელეთ 200 C-მდე, ფორმას წაუსვით ცხიმი. შოკოლადი დაჭერით და გაადნეთ ორთქლზე.
  2. 2 კვერცხის ცილა და მარილი ათქვიფეთ გამაგრებამდე. კარაქი, შაქარი და შოკოლადის პუდრა ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მიღებამდე, დაუმატეთ გამდნარი შოკოლადი და კვერცხის გული. ერთმანეთში აურიეთ ფქვილი, თხილი და ცომის საფხვიერებელი, ათქვეფილ ცილასთან ერთად დაუმატეთ კარაქიან მასას და ფრთხილად მოურიეთ.
  3. 3 ჩაასხით ცომი ფორმაში და ზემოდან ალუბალი მოაწყვეთ. აცხეთ 50 წთ. 75 C-ზე. ფორმაში გააგრილეთ, შემდეგ გადმოიღეთ და მოაყარეთ შაქრის პუდრა. შეგიძლიათ ნამცხვარი მსხლით ან გარგარით გააკეთოთ. მორთვისთვის 150 გრ. შაქრის პუდრა გახსენით 1 ჩ.კ. ალუბლის ნაყენში, ლიმონის წვენში ან წყალში და გადაუსვით ნამცხვარს.