კულინარია

კერძები წვეულებისათვის

როგორ მოვამზადოთ ნუშის ნამცხვარი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

სახლის პირობებში გაკეთებული ნამცხვარი არ შეიცავს კონსერვანტებს და ხელოვნურ საღებავებს, უსაფრთხოა თქვენთვის და თქვენი ბავშვებისათვის. გამოაცხვეთ ნუშის ნამცხვარი და გაახარეთ გარშემომყოფები.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 125 გრ. დარბილებული კარაქი
  • 2 პაკეტი შაქრიანი ვანილი
  • 1 ჩ.კ. რომის ესენცია
  • 1 ც. კვერცხი
  • 100 გრ. შაქარი
  • 80 გრ. დაფქული ნუში

საფეხურები

  1. 1 კვერცხი, კვერცხის გული, კარაქი, შაქარი, შაქრიანი ვანილი და რომის ესენცია ათქვიფეთ ჰაეროვანი მასის მირებამდე. შეურიეთ
    დაფქული ნუში, ფქვილი და ცომის საფხვციერებელი. ჩადეთ ცომი მოსართავ პარკში, პარკს გაუკეთეთ ვარსკვლავისებური პირი და საცხობ ფირფიტაზე ბლითის, ჯოხის ან სხვა ფორმა გალეტები დასვით.
  2. 2 ღუმელი გააცხელეთ 180C-მდე, საცხობ ფირფიტაზე დააფინეთ პერგამენტი, 10 წთ. ნამცხვარს მარცი პანის გემო ექნება თუ რომის ესენციის ნაცვლად მწარე ნუშის ესენციას შეურევთ. შეგიძლიათ ნუში თხილით ან დაფქული ნიგოზით შეცვალოთ და ცომს 100 გრ. კარაქი შეურიოთ.
  3. 3 შეგიძლიათ, ასევე ნამცხვარს შაქრის მინანქარი წაუსვათ და შაქრის პატარა კანფეტები მოაწყოთ. შეგიძლიათ ასევე ფერადი გალეტების მომზადება, მინანქარში 2 წვეთი საკონდიტრო საღებავი შეურიეთ. შეგიძლიათ ასევე მუქი ან თეთრი შოკოლადი გაადნოთ და გალეტები შიგ ნახევრად ამოავლოთ.