კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ პიცა

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

პიცა - ბრტყელი გამომცხვარი პურია, რომელიც ჩვეულებრივ, დაფარულია ტომატის საწებლით, ყველით (მოცარელათი) და სხვადასხვა ინგრედიენტით. პიცა წარმოადგენს იტალიურ, კერძოდ, ნეაპოლიტანური სამზარეულოს ნაწილს, რომელმაც დღესდღეობით სხვადასხვა კულტურებში ფართო გავრცელება ჰპოვა.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 500 გრ. ფქვილი
  • 1 ბროკეტი საფუარი
  • 1/4 ლ ნელთბილი რძე
  • მარილი
  • 100 გრ. მარგანინი
  • 300 გრ. ქამა სოკო
  • 250 გრ. ძეხვი
  • 125 გრ. ძეხვი "სალიამი"
  • 3 თავი ხახვი
  • 2 ს.კ. კარაქი
  • პილპილი
  • 500 გრ. პამიდორი
  • 8 ს.კ. კეტჩუპი
  • 1 ყვითელი ბულგარული წიწაკა
  • 1 ს.კ. ხმელი თავშავა
  • 300 გრ. გრძლად დაჭრილი ჰოლადნიური ყველი
  • ცხიმი ფორმისთვის

საფეხურები

  1. 1 ფქვილი ჩაყარეთ ჯამში. საფუარი გახსენით რძეში. დაუმატეთ 1 ჩ.კ. მარილი და დაჭრილი მარგანინი. ფქვილისა და საფუვრიანი
    მასისაგან მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. დაამრგვალეთ და ასაფუებლად დადეთ თბილ ადგილას 1 სთ.
  2. 2 გაასუფთავეთ სოკო და თხლად დაჭერით. ძეხვი დაჭერით ოთხკუთხედებად. გაფცქვენით ხახვი და დაჭერით რგოლებად. სოკო და
    ხახვი მოშუშეთ კარაქში. დაუმატეთ მარილი და პილპილი. პამიდორი გარეცხეთ და მრგლად დაჭერით. წიწაგა დაჭერით გრძლად.
  3. 3 გააცხელეთ ღუმელი 240 C-მდე, საცხობ ფირფიტას წაუსვით ცხიმი. ცომი გადაზილეთ, ფირფიტაზე გააბრტყელეთ და კიდეებთან ცოტა აამაღლეთ. წაუსვით კეტჩუპი, შემდეგ მოაწყვეთ ძეხვი და მოაყარეთ თავშავა. ზემოდან გაანაწილეთ ხახვიანი სოკო, პამიდორი და წიწაკა. აცხვეთ 10 წთ. დაიყვანეთ ტემპერატურა 200 C-მდე და აცხვეთ კიდევ 20 წთ. მოაყარეთ