კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ მაწვნის წვნიანი ცივად

როგორ მოვამზადოთ მაწვნის წვნიანი ცივად

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • მაწონი 500 მლ.ლ
  • გადადუღებული წყალი 1 ჩ.ჭ.
  • ნედლი კიტრი 200 გრ.
  • ნიორი 2 კბილი
  • კამა 15 გრ.
  • პიტნა 5 გრ.
  • კვერცხი 2 ცალი
  • მარილი გემოვნებით.
  • პილპილი გემოვნებით.

საფეხურები

  1. 1 მაწონი და გადადუღებული წყალი კარგად გადაურიეთ, დაამატეთ პატარა კუბიკებად დაჭრილი კამა და პიტნა, გახეხილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი მოხარშული კვერცხი.
  2. 2 გირჩევთ სცადოთ პიტნის ნაცვლად ბარამბოს გამოყენება. ბარამბოს (მელისა) ფოთლების გემო წარმოადგენს პიტნის და ლიმნის გემოს შეხამებას.
  3. 3 შეჭამადი უნდა მიირთვათ ცივად.
  4. 4 წვნიანი შეგიძლიათ გააფორმოთ კამის ტოტებით და გახეხილი კვერცხის გულით.