კულინარია

რეცეპტები

როგორ მოვამზადოთ მუხუდოს წვნიანი

ავტორი: თაკო კარკალაია

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • მუხუდო 500 გრ.
  • პრასი 40 გრ.
  • ხახვი 80 გრ.
  • ლორი ან შებოლილი შაშხი 100 გრ.
  • ნიორი 10 გრ.
  • ზაფრანა 1/2 ჩ.კ.
  • წითელი წიწაკა 1/3 ჩ.კ.
  • ახალი ქინძი 15 გრ.
  • შაშკვლავი 10 გრ.
  • ნიახური 10 გრ.
  • ოხრახუში 10 გრ.
  • კოწახური 10 გრ.
  • დაფნა 1 ფოთოლი
  • მარილი გემოვნებით
  • ჯავზი დანის წვერზე
  • პიტნა 5 გრ.
  • ახალი ქინძი 15 გრ.

საფეხურები

  1. 1 მუხუდო გადაარჩიეთ, გარეცხეთ და დადგით მოსახარშად. სასურველია მუხუდო ჩაალბოთ წყალში ერთი ღამის განმავლობაში. მოხარშვის დროს მუხუდოს გამოუცვალეთ პირველი წყალი.
  2. 2 შემდეგ, ტაფაზე მოშუშეთ შებოლილი შაშხი ან წინასწარ მოხარშული ლორი, ხახვი, პრასი, ნიორი და მოაყარეთ ზაფრანა. აღნიშნულ ნაზავს დაამატეთ მუხუდოს წვენი და დადგით მოსახარშად დაბალ ცეცხლზე.
  3. 3 10 წუთში დაამატეთ წვრილად დაჭრილი მწვანილი, ჯავზი, კოწახური, დაფნა, წითელი დაღერღილი წიწაკა და მარილი გემოვნებით.
  4. 4 მუხუდოს წვნიანის თეფში შეგიძლიათ გააფორმოთ დაჭრილი მწვანილით.