კულინარია

კერძები წვეულებისათვის

როგორ მოვამზადოთ ვაშლის რულეტი

ავტორი: ირაკლი კვერნაძე

ინსტრუქცია ვაშლის რულეტის მომზადებაზე.

 

საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:

  • 2-3 ვაშლი (სასურველია მჟავე).
  • 1/2 ჩ.კ. დარიჩინი.
  • 2 ს.კ. შაქარი.
  • ნახევარი ჭიქა დაჭრილი კაკალი.

საფეხურები

  1. 1
    ღუმელი გააცხელეთ 190 გრადუსამდე. გათალეთ ვაშლები, ამოაჭერით გულები და დაჭერით ნაჭრებად.
  2. 2
    ვაშლის ნაჭრები მოათავსეთ ჯამში, დაუმატეთ დარიჩინი, შაქარი და ფქვილი. დატოვეთ 20 წუთით.
  3. 3
    ცალკე ჯამში მოათავსეთ თხილი, შაქარი და კრეკერი ან "სუხარი". გააბრტყელეთ ცომი, შემდეგ მოაყარეთ თხილის ნარევი, ზემოდან ვაშლის და მჭიდროდ მოახვიეთ ცომი.
  4. 4
    შემდეგ რულეტს ზევიდან გადაუსვით ცოტაოდენ კვერცხის მასა. შემდეგ იგი უნდა დაიჭრას ბასრი დანით განივზე. შედგით რულეტი ღუმელში გაშლილი ალუმინის ქაღალდით და გააჩერეთ 40-45 წუთი, სანამ რულეტი ოქროსფერი არ გახდება