
ინსტრუქცია ვაშლის რულეტის მომზადებაზე.
საჭირო მასალები/ხელსაწყოები:
- 2-3 ვაშლი (სასურველია მჟავე).
- 1/2 ჩ.კ. დარიჩინი.
- 2 ს.კ. შაქარი.
- ნახევარი ჭიქა დაჭრილი კაკალი.
საფეხურები
- 1 ღუმელი გააცხელეთ 190 გრადუსამდე. გათალეთ ვაშლები, ამოაჭერით გულები და დაჭერით ნაჭრებად.
- 2 ვაშლის ნაჭრები მოათავსეთ ჯამში, დაუმატეთ დარიჩინი, შაქარი და ფქვილი. დატოვეთ 20 წუთით.
- 3 ცალკე ჯამში მოათავსეთ თხილი, შაქარი და კრეკერი ან "სუხარი". გააბრტყელეთ ცომი, შემდეგ მოაყარეთ თხილის ნარევი, ზემოდან ვაშლის და მჭიდროდ მოახვიეთ ცომი.
- 4 შემდეგ რულეტს ზევიდან გადაუსვით ცოტაოდენ კვერცხის მასა. შემდეგ იგი უნდა დაიჭრას ბასრი დანით განივზე. შედგით რულეტი ღუმელში გაშლილი ალუმინის ქაღალდით და გააჩერეთ 40-45 წუთი, სანამ რულეტი ოქროსფერი არ გახდება